Sjømat for både gane og øyne

Langesund Fiske- og sjømatfestival står for døren. For de av oss som har hatt anledningtil å teste ut noen av rettene som Øyvind, Ken og Thomas skal servere, kan jeg bare si: Det er gørrgodt!


Fish´n chips, langbakt laks, fiskesuppe og andre sjømatretter skal trylles fram av disse kreative matkunstnerene. Gled dere.

Mange vil si at få steder passer bedre til sjømat enn nettopp Langesund. Men dessverre kan vi ikke si at byen er kjent for spennende retter i denne delen av matregisteret. Sørg derfor å få litt peiling på hvordan karene gjør det. Og de deler villig vekk av sin erfaring, så bare spør. Det er det dere lærer av.

Jeg spiser meg til kunnskapen.


I tillegg til maten skal karene også gi en liten opplevelse hva drikke angår. Rødvin og hvitvin til havets frukter. Dette er et lite eventyr i seg sjøl, så gå ikke glipp av det, sier nå jeg.

Hva mat angår blir årets festival trolig den beste noen sinne. Kanskje blir Langesund en gang for alle nå lagt til verdens gourmetkart. Muligens dingler det en liten Michelin-stjerne i det fjerne?

De tre glade matmusketerene, Thomas, Ken og Øyvind samlet til en liten prøvesmaking ute i Furustranda.

For de av dere som allerede har fått vann i munnen på grunn av bildene i toppen. Det dere ser er henholdsvis den forrett bestående av langbakt laks og en oppsats av blomkål, ja, blomkål. Glem skolekjøkkenets lidelser. Dette er i en helt annen divisjon. Den andre retten er fish´n chips. Noe helt annet enn fettslafsene som serveres fra mer eller mindre delikate gatekjøkken.

Da er det bare å si: Vel bekomme!











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

På vingene

Julens ånd kom til Langesund