Julens ånd kom til Langesund




Velfylte boder, trivelig bålplass og stemningsskapende musikk møtte de som tok turen til Langesund lørdag.


Per Flåthe

Meget mulig at arrangørene av julemarked i Langesud fermdeles har et stykke vei å gå før dette førjulstilbudet er på høyde med de profesjonelle markedene i Tyskland og andre europeiske land. Men årets stemningsskaper i kystbyen viste til fulle at julens ånd har kommet til Langesund.

Smiler bredt


- Vi er definitivt på rett vei, sier Robert Lien Pettersen.

Medlemmet av arrangørkomiteen og konferansier smiler bredt. Og med god grunn. Det friske vinterværet understreker den åpenbare julestemningen som hviler over arrangementet, som strekker seg fra Wrightegaardhaven via Torvet til Storgata.

Han er ikke alene om å smile. De besøkende bærer en tilfreds mine med seg, der de vandrer mellom boder med sølvsmykker, selbuvotter, matvarer og ymse håndarbeider. Julebyen Langesund er en realitet.

- Et flott arrangement, sier Dag Holmer.

Glade barn


Selv om mye av det utstilte i bodene i stor grad henvender seg til voksne, er julemarkedet i Langesund også et arrangement i barnas ånd.

På scenen er det forskjellige innslag med blant andre Langesund skolemusikk og julesanger ved Langesund Damekor. Buktaleren og tryllekunstneren Erik Mogeno. Han fikk med seg de yngste på lureriene. Applaus ble det også. Men dempet. Folk hadde nemlig votter på seg.

Daniel Eriksen og Fermmed Firma avsluttet underholdningen med blues og flammeshow.


 Hele byen


Mange valgte å være utendørs i det flotte vinterværet, men også innendørs var det opplevelser å hente. Julekortfotografering, galleri i Det Gamle Rådhus og inne på Wrightegaarden.

Siste post på julemarkedprogrammet var konserten med The Beale Street Rockers inne på Wrightegaarden . Med andre ord. Hele byen danset til julerytmene. Nå får en bare håpe at jula varer helt til påske, som det står i sangen.



















Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

På vingene

Sjømat for både gane og øyne